www.newbelgium.com/beers_ft.asp
Tilbake til hovedsiden
GFishercolorstack_stor.gif
 

Så var Birken gjennomført i år. Det meste var perfekt. Rekord mange antall deltagere, herlig vær, stor stemning langs løypa, likte de nye omleggingene og jeg hadde et fint vorspiel og nachspiel på Hamar. Så hvorfor så trist? Fordi jeg underpresterte så forbanna og jeg veit grunnen. Som en bekjent sa så glimrende på Lillehammer etter målgang etter å ha brukt skuffende lang tid: "Man blir jo sjelden raskere av å trene mindre!".

Jeg har vært alt for pingle denne sommeren. Pga alt regnet, så forsvant litt av sykkelgleden. Det er greit å sykle en regnværsdag innimellom,
men når det regner nesten hver forbanna gang du er ute og triller, så blir jeg litt fed-up.

For jeg sykler tross alt bare for gleden av å sykle, ikke for ære og berømmelse.

Derfor ble juli en elendig treningsmåned. I stedet for en 3-4 turer på sykkel i uka, ble det middag opptil 2 ganger om dagen og en del tønner med italiensk vin.
Jeg dro t.o.m. til Jersey og til London for å komme unna det våte element, bare for å oppleve Londons verste sky fall på 200 år!!! Da ble det mye Stella på puben og "sunn" og god pub mat!

Så selv om alt gikk veldig bra helt forbi Bringebu, sa kroppen takk for seg et stykke mot Kvarstad. Det måtte en stopp til, en del energi inntak i flytende og fast, før jeg kunne trille i gang igjen.

Med en slik dagsform, fant jeg det best å ta resten av turen over fjellet etter dagens kroppskapasitet. Det gikk helt fint og det er tross alt en fin tur.

Jeg trilla inn på 4.17, rundt 40 minutter bak min pers. Motvinden på fjellet tok nok en del, der sykla jeg stort sett alene. Men det meste skyltes selvfølgelig et svakt treningsgrunnlag de 2 siste månedene før Birken.

Og det ER faktisk mer morsomt å sykle Birken i knallform, enn å slite seg gjennom den.

Derfor var jeg litt trist en liten stund på kvelden. Litt skuffa over meg sjøl for latskapen i sommer og litt forbanna når jeg så at merkekravet i min klasse var på 3.58. Det skulle vanligvis gått greit.

Så er det noe positivt som kommer ut av noe slikt da? Selvfølgelig er det det. Nå "lanserer" jeg prosjektet "Birken på 3.30 i 2008" for å gi meg sjøl et spark bak. Nå skal høsten, vinteren og forsommeren brukes godt, så får vi se hvor langt det rekker. Dette er først og fremst en liten sak for å få meg sjøl ut av sofaen litt oftere uansett vær. Og så må det være litt vanskelig å nå.. Men slett ikke umulig. Jeg sykla på rundt 3.40 for bare 2 år siden og får jeg av meg badeballen foran (som er sikkert dobbelt så tung som sekken på ryggen i Birken), er det et realistisk mål i alle fall. Det står først og fremst på vilje og disiplin.

Uansett så har jeg blitt glad i dette rittet. Først og fremst for alt rundt det. Den store deltagelsen, alt publikum. Peppingen hos familie på Hamar før rittet. Det å treffe mange kjente i målområde på Lillehammer, alt livet på Rena før start og den avslappende kvelden med bra middag på Hamar før man toger hjem til Oslo utpå søndagen.

Derfor er treningen allerede i gang for neste års ritt. Nå blir det gode langturer utover høsten. Pr i dag så har været også vært fantastisk mye bedre på sensommeren og da kommer sykkelgleden tilbake. Og det finnes vel knapt noe finere enn en sykkeltur i Nordmarka når høstfargene kommer og lufta er kjølig og frisk.


Tilbake

 

Om BMTB - Historier og delte meninger - Roadtrips - Bilder - Linker - Øl - Hovedside